Referencer

Her kan du læse hvad (nogle af) de folk jeg har holdt foredrag for har at sige.

 

Helene Haugaard, konsulent | Center for Digital Dannelse:

Et foredrag fra Peter Kofod er ikke blot anbefalelsesværdigt grundet det højaktuelle indhold, men også grundet oplægsholderen selv.

Peter provokerede og inspirerede med et oplæg der efterladte publikum begejstret (og mere end en lille smule ængstelige).
På halvanden time nåede vi igennem et tankevækkende tour-de-force af NSA-filer, nazislogans og krypterede emails.
Niveauet for oplægget lå højt, men Peter formidlede stoffet på en nærværende og humoristisk måde, der sikrede at alle tilhører var med fra ende til anden.

Det var tydeligt, at Peter kunne have stået og fortalt i dagevis, hvis ikke vi havde et stramt program som skulle overholdes. Forhåbentlig kommer han snart retur og sparker liv i anden runde.


Cathrina Krogsgaard, lektor | Slagelse Gymnasium:

Peter Kofods oplæg om overvågning er noget af en øjenåbner og er både super spændende – men også meget tankevækkende. Mine elever var meget opslugte undervejs, og Kofod præsterer at gøre foredraget både interessant og yderst underholdende. Det er helt sikkert et foredrag jeg vil booke en anden gang til fremtidige gymnasieklasser.


Trine Christensen, Generalsekretær | Amnesty International Dansk afdeling:

Peter Kofod er en inspirerende, klar og meget levende taler. Vi har været så heldige at have Peter med i flere forskellige sammenhænge, og uanset format har det været suverænt. Han stod for et tankevækkende og engagerende oplæg på et af vores personaleseminarer, på et tidspunkt hvor vi gerne ville brede forståelsen for overvågningsproblematikken ud blandt alle de 55 medarbejdere – også dem der ikke fagligt beskæftiger sig med emnet. Som paneldeltager på Amnestys landsmøde var han med til at løfte en af de mest roste sessioner vi har oplevet gennem årene.

Peter formår som få, at formidle komplicerede (og for mange lidt fjerne og teoretiske) emner som overvågning, på en måde der rammer og engagerer tilhørerne. Han kan provokere, få et grin frem – og servere pointerne så man forstår hvad der er på spil. Han har sine fakta på plads, og er eminent til at sætte tingene på spidsen på en overraskende måde, så man reflekterer en ekstra gang over det der bliver sagt. Han er fagligt dybt kompetent, og samtidigt ved man aldrig helt hvad han nu finder på.

Man kan ikke være i tvivl om at Peter er dybt engageret i de emner han arbejder med – og den dedikation brænder igennem, helt ud til de bagerste rækker.


Ole Tange, It-politisk rådgiver | IT-fagforeningen PROSA:

Vi har benyttet Peter Kofod som taler til en del arrangementer. Han er en gudsbenådet taler, der siger tingene som de er, og som ikke er bange for at provokere sit publikum.

Han er desuden som en bidsk terrier, der netop har fået et ben: Sætter han sig for at researche en sag, så giver han ikke op bare fordi han bliver mødt med nej, nej og nej. Det tager han i stedet som en udfordring, hvor han klager over afgørelsen og prøver at lirke informationen ud af andre kanaler.


René Holm Hansen, forstander | Viby Efterskole:

Vi havde i dag besøg af Peter Kofod med sit indsigtsfulde og spændende foredrag “Snowden og Masseovervågning”, der tager os helt ind i kernen af de højaktuelle problematikker, som handler om vores menneskerettigheder og retten til privatliv på internettet. Foredraget stiller skarpt på, hvordan vores oplysninger opbevares og behandles, såvel som hvordan NSA i årevis og med den danske regerings tilladelse, har spioneret på danske netbrugere.

Foredraget er en øjenåbner!


Pressedækning af et par af mine oplæg:

Dagbladet Ringkøbing-Skjern om Snowden-foredrag på Ringkøbing Handelsgymnasium 

Godt og vel 350 elever fra Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern (UCRS) fik i dag noget af en såkaldt øjenåbner, da den stod på foredrag i ROFI-Centret.

Manden, der åbnede elevernes øjne, er skribent og foredragsholder og hedder Peter Kofod.

I mere end 10 år har han arbejdet med emner som whistleblowere og overvågning af mennesker i hele verden. [Læs hele artiklen]

Fyens Stiftstidende om oplæg til visning af Snowden-film i biograf:

Der var ikke de spørgsmål, der ikke blev besvaret, da Café Stiften lagde op til debat og interview om overvågning med internet-aktivist Peter Kofod. Med sin egen bramfri stil svarede han på spørgsmål om Edward Snowden og overvågning både før og efter fremvisningen af “Snowden”. [Læs hele artiklen]

UddannelsesForbundet.dk om oplæg til kongres:

Der blev udsendt eder, svovl og verbale knytnæveslag til både den regering, som var ansvarlige for lockouten i 2013, og de medier, som ikke magtede at fortælle offentligheden, hvad der foregik.

Manden med boksehandskerne var Peter Kofod, skribent, foredragsholder og ekstern underviser på diverse journalistuddannelser. Han har siden 2003 beskæftiget sig med whistleblowing, overvågning og ”håbløse medier”, og han var inviteret til at holde oplæg på Uddannelsesforbundets kongres på Crowne Plaza i København 18. november. [Læs hele artiklen]

KONTAKT MIG

Alle henvendelser er velkommen. Jeg skriver tilbage så hurtigt jeg kan!

Sender

© 2021 af rasmusberg.dk

Log ind med dine oplysninger

Har du glemt dine oplysninger?