Mit interview med Edward Snowden

Som I nok har fundet ud af, har jeg lavet et interview med NSA-whistlebloweren Edward Snowden. Det kan læses i sin helhed, her: http://www.denfri.dk/2014/02/dansk-interview-med-whistlebloweren-edward-snowden/

Her er et udpluk af reaktionerne:

 • Dagbladet Information fik lov at se med, inden offentliggørelsen, og skrev en fin artikel om interviewet (m.m.) her: http://www.information.dk/487832
 • Ekstra Bladet lavede en fin follow-up historie, her: Snowden: Danmark giver millioner af efterretninger til USA – af en eller anden grund løber journalisten (Vangkilde) med den her and: “Samtidig bekræfter Edward Snowden, der personligt har downloadet og gemt 1,7  millioner tophemmelige dokumenter fra de amerikanske efterretningstjenester…” Æv. Det rigtige tal er betydeligt lavere; de. 1.7 millioner er bare noget NSA har slynget ud af ærmet. De ANER ikke hvad han tog – eller hvor meget. Men skidt. En fin artikel.
 • Her er et indslag med undertegnede fra DR2 Eftermiddag, hvor jeg sludrer om Snowden & interviewet:
 • Dagbladet Arbejderen rullede den røde løber ud, og skrev: Mød manden bag det første danske Snowden-interview – og fulgte op med en live-chat mellem mig og avisens læsere (arkiveret her). Fedt at se en avis tage emnet seriøst
 • Berlingske Tidende fik faktisk én fra SF til i det mindste at lade som om de tager spørgsmålet om overvågning af danskere seriøst, som reaktion på interviewet med Snowden:

Men man kunne måske godt tage se lidt nærmere på meldingerne om, at der skulle være indsamlet lyssky efterretninger i Danmark, mener SF.

“»Jeg er enig i, at den danske regering godt kunne være mere progressiv på det her område,« siger retsordfører Karina Lorentzen (SF).

Udmeldingen kommer efter, at Edward Snowden i et interview med netmediet denfri.dk kritiserer den danske regering for afvise en undersøgelse og besvare oplysningerne om NSA-overvågning med »vildledende ordspil«, der ikke gør offentligheden en tjeneste.” (link til artikel)

/more to come

7 kommentarer
 1. Per Tejsner 8 år siden

  Hej Peter.
  Jeg læste dit “interview” med Edward Snowden. Og så dig på Scype fra Thailand, og holder Informatíon. Jeg tror, at folk på bl.a. FB: Edward Snowden supporters, og lign. sider ville blive glade for en engelsk version af interviewet. Kan du klare det?
  Eller lægge en engelsk version in på http://www.denfri.dk, som jeg så vil henvise til.
  Venlig hilsen
  Per

  • Skribent
   peterkofod 8 år siden

   Hej Per
   Jeg kan desværre ikke frigive en engelsk version 🙁
   En del af min aftale med min kilde er, at jeg kun offentliggør interviewet på dansk.
   Ærgerligt – interessen ER bestemt stor… men det er kompliceret.
   Måske kan jeg overtale ham senere.

   Mvh
   Peter

   • Pat Pending 8 år siden

    Det er sindssygt godt gået det her, Peter.

    Men:

    “Jeg kan desværre ikke frigive en engelsk version 🙁
    En del af min aftale med min kilde er, at jeg kun offentliggør interviewet på dansk.”

    Lyder underligt og bekymrende. Hvad blev der af åbenheden? Snowden og Greenwald er snart mere lukkede end NSA. Skræmmende.

    Det vil altså sige, at det nærmer sig en revolutionær handling at oversætte et offentliggjort dansk interview med Snowden til engelsk. Hvem tør?

    • Skribent
     peterkofod 8 år siden

     Hey Pat – takker.

     Tror såmænd ikke det er SÅ underligt.. det er en taktisk overvejelse fra hans legal- teams side… jeg er ikke helt enig i det, men kan bestemt godt se pointen i forhold til at maksimere impact af, hvis han efterfølgende giver et interview i et andet land (hvor flere af spørgsmålene næsten nødvendigvis vil være af samme type).

     No matter what, vil det selvfølgelig hverken være revolutionært (eller ulovligt, eller kontroversielt) at oversætte skidtet… men jeg bryder ikke en aftale med en kilde… heller ikke selvom Team-Tarzie synes det er på grænsen til Nazisme 😉

     Tyg på det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

KONTAKT MIG

Alle henvendelser er velkommen. Jeg skriver tilbage så hurtigt jeg kan!

Sender

© 2021 af rasmusberg.dk

Log ind med dine oplysninger

Har du glemt dine oplysninger?